
Анализа садржаја изабраних фенолних једињења наших вина
- Извештај Хемијског факултета Универзитета у Београду
Oпште карактеристике наших вина, с обзиром на поменути квалитет грожђа и начина прераде, јесте да су она снажна, интезивних сортних карактеристика са доста алкохола и оптималних киселина. То су вина интезивних боја, мириса и укуса. Сва наша вина пролазе хемијску анализу на Хемијском факултету у Београду.
Извештај можете погледати овде.
Вино је вечан доказ да нас Бог воли и да жели да нас види срећнеБенџамин Френклин
научник и филозоф
Садржај компоненти (mg/L)
				                            Гална киселина
				                            
				                        
				                        
				                            Протокатехиинска киселина
				                            
				                        
				                        
				                            п-хидроксибензоева киселина
				                            
				                        
				                        
				                            Катеин
				                            
				                        
				                        
				                            Хлорогенска киселина
				                            
				                        
										
				                            Ванилинска киселина
				                            
				                        
										
				                            Кафеинска киселина
				                            
				                        
				                        
				                            п-Кумаринска киселина
				                            
				                        
									
				                            Елагинска киселина
				                            
				                        
										
				                            Ферулинска киселина
				                            
				                        
				                        
				                            Рутин
				                            
				                        
										
				                            Синапинска киселина
				                            
				                        
										
				                            Развератрол
				                            
				                        
				                        
				                            Кверцетин
				                            
				                        
				                        
				                            Нарингетин
				                            
				                        
										
				                            Кемферол